Vi arbetar för en hållbar framtid

Vi är en stor anläggning med många olika avdelningar där vi arbetar dagligen med att försöka minska vår klimatpåverkan. 2019 tog vi ett större steg genom att delta i ett hållbarhetsprojekt som du kan läsa mer om nedan.

Köket
Vi strävar efter att använda ekologiska och närproducerade råvaror så mycket som möjligt i vårt kök. Till exempel inför Mårten Gås köper vi våra gäss från Munka-Ljungby. Kycklingen kommer ifrån Bjärefågel, tomater ifrån Vikentomater.

”Vi vill vara ett modernt gästgifveri som arbetar med lokala producenter i så stor utsträckning som möjligt. Utan att tumma på den skånska mattraditionen ska vi erbjuda våra gäster traditionell mat lagad från grunden, presenterad på ett modernt och nyskapande sätt.”

Köksträdgård
Under våren 2019 har vår fina köksträdgård växt fram. Här botaniserar kockarna på förmiddagen och skördar vad som behövs till dagens lunch. Vår grundtanke med köksträdgården är att kockarna skall kunna odla vad de behöver i köket efter säsong i ett steg mot en hållbarare matlagning. Det är nåt visst med att själv kunna gå ut bland växterna, lukta, känna och plocka med sig famnen full med färska örter och sallad in till köket.

Svanen
Vi är Svanenmärkta sen flera år tillbaka. Vilket för oss är ett tryggt sätt att visa på vår kvalitet.

Grönvithållbarhet
Vi är stolta partners till grönvithållbarhet, ett hållbarhetsprojekt tillsammans med Rögle BK. 
Ett led i det projektet är att vi börjat väga vårt restavfall för att på sikt kunna minska det och få en medvetenhet för vår personal och gäster om mängden avfall vi gör av med. Även köksträdgården är en del i detta projekt.

Övrigt arbete
I vårt dagliga arbete strävar vi efter att förbättra vårt hållbarhetsarbete. Vi arbetar dagligen i vår restaurang med att minska matsvinn, källsortering och strävar efter att minska engångsartiklar så mycket som möjligt.

I restaurangen serverars tappat vatten på kanna från vattenstationer och utanför konferenslokalerna finns även dessa vattenstationer med stilla och kolsyrat vatten till gästerna istället för vatten på flaska.

Laddstolpe
På vår parkering finns det tillgång till att ladda el-bil, två stycken stolpar finns att tillgå. 

Tips!
Några små tips till dig som gäst för att bidra till en mer hållbar framtid:
-Samåk till oss. 

-Använd kollektivtrafiken om möjligt.
-Häng upp handduken på kroken i ditt hotellrum så vet städpersonalen att den inte behöver bytas när du stannar mer än en natt.
-Ta hellre gärna flera gånger av våra buffér än en gång med för mycket mat och du inte orkar äta upp, så hjälps vi åt att minska matsvinnet. 

Få erbjudanden och tips

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

  • Svanenmärkt
  • Skånska möten
  • Svenska möten
  • Visita

Boka bord i vår restaurang Boka