Återhämtning i natur och trädgård

 

Återhämtning i natur och trädgård.

Vi börjar med att få en kort bakgrund om mekanismerna i vår kropp och hjärna som reglerar stress och återhämtning. Intressanta fakta från den senaste forskningen om hur gröna miljöer återhämtar kropp och knopp presenteras.

Tillsammans går vi sedan ut i gästgiveriets vackra natur. Efter vår övning i mindfulness på de mjuka fårskinnen har tankarna slutat snurra och andningen är lugnare.

Vi tas med på en sinnesvandring. Via naturen fördjupar vi oss i vart och ett av våra sinnen; doft, smak, känsel, syn och hörsel. Vi lär oss hur naturens stimulering av våra sinnen kan dämpa stresspåslag och aktivera kroppens lugn och ro-system. Med hjälp av ett ”sinneskort” får du på egen hand utforska naturens påverkan på dig.

Vi samlas åter i gruppen. De som vill delar med sig av sina reflektioner kring aktiviteten. Vi funderar över hur vi i vår vardag kan använda naturen till att koppla över i kroppens lugn och ro system. Till vår hjälp har vi Sensual Awareness Inventory, ett formulär som hjälper oss att få syn på vilka ”gröna” resurser vi var och en har omkring oss. När vi skiljs åt kan vi ta med oss en skön känsla av att vi har funnit nya insikter om hur vi kan rå om oss själva.

Pris: 7500:- exkl moms.
Max antal: 15 personer

Tidsåtgång: 1,5–2 timmar

Få erbjudanden och tips

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

  • Svanenmärkt
  • Skånska möten
  • Svenska möten
  • Visita

Boka bord i vår restaurang Boka